Pilotit hyvällä asialla – lennättävät koiria uusiin koteihin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaiset eläintensuojelujärjestöt ovat keksineet tehokkaan tavan auttaa kodittomia koiria. Wings of Rescue ja Pilots N Paws – järjestöt etsivät aktiivisesti hyväsydämisiä lentopilotteja, jotka suostuisivat yhteistyöhön heidän kanssaan hyvän asian puolesta.

Järjestöt ovat onnistuneet saamaan useita pilotteja mukaan toimintaansa, jonka idea on se, että lopetustuomion saaneet koirat pelastetaan ja lennätetään uusiin koteihin. Toiminnan ansiosta karvakuonot, jotka eivät ole löytäneet uutta kotia, saavat uuden mahdollisuuden, eikä niitä lopeteta epätoivoisen tilanteen takia.

Lentokoneet kuljettavat koirat vanhasta löytöeläinkodista uuteen löytökotiin, jossa on pulaa adoptoitavista koirista. Koiria lennätetään ympäri Amerikkaa ja sen avulla hännänheiluttajat löytävät helpommin itselleen uuden perheen. Joissain suurissa kaupungeissa löytöeläinkodeissa on ruuhkaista, eikä tilaa ei ole kaikille kotia etsiville lemmikeille. Usein ne eläinparat, jotka ovat olleet löytökodissa pisimpään, joutuvat lopetettavaksi.

Wings of Rescue ja Pilots N Paws -järjestöjen ansiosta, koira lennätetään paikkakunnalle, joissa on perheitä, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa adoptoida koiran. Ihmisten hyväsydäminen työskenteleminen karvakuonojen ja viirusilmien hyväksi on sydäntä pakahduttavaa seurattavaa. Järjestöjen Facebook-sivut tulvivat ihastuttavia kuvia ja selviytymistarinoita. Suuri kiitos lemmikkien pelastamisesta kuuluu vapaaehtoistyötä tekeville lentopiloteille.