Salakalastajien alus upposi – yllättävä taho riensi apuun!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Länsi-Afrikan rannikolla sattui erikoinen tilanne, kun salakalastuksesta epäiltyjen miesten The Thunder -niminen alus alkoi upota. 40 merimiehestä koostunut miehistö pakeni uppoavasta laivasta pelastusveneisiin. Laivan lähettämään hätäkutsuun vastasi yllättävä taho, kun aktivistiryhmä Sea Shepherd saapui pelastamaan heidät.

Merten paimeniksi kutsutut Sea Shepherd -aktivistit ovat tunnettuja merten suojelijoita ja merielämän varjelijoita. Sea Shepherdin miehistö oli paikantanut The Thunderin ja päättänyt lähteä rohkeaan ajojahtiin salakalastuksen estämiseksi.

Kun aktivistien laiva lähestyi The Thunderia, lähetti salakalastajien alus yllättäen heille hätäkutsun. Vaikka aktivisteilla kävi varmasti mielessä olla pelastamatta kavalia salakalastajia, tekivät he inhimillisen teon ja noukkivat meressä ajelehtivat kalastajat kyytiinsä.

Tieto Sea Shepherdin suorittamasta pelastusoperaatiosta kiiri pian uutistoimituksille ja tapaus aiheutti keskustelua kansainvälisesti. Aktivistiryhmä on sitä mieltä, että The Thunderin miehistö upotti laivansa tahallaan, sillä he halusivat piilottaa todisteet laittomuuksistaan. Ryhmä toivoo, että aluksen uppoaminen oli salakalastajille tuntuva takaisku, joka edes hetkeksi lamauttaisi heidän laittomat toimensa. Salakalastajien epäillään tosin upottaneen aluksensa tahallaan.