Terveystrendi leviää maailmalla – seisoskelu 130 asteen pakkasessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jäätävän kylmästä terapiamuodosta on hiljattain alkanut muodostua julkkisvillitys. Monet julkisuudesta tunnetut henkilöt, erityisesti urheilijat, ovat alkaneet puhua kylmäterapian puolesta. Suomalaisille kylmäterapia kuulostaa tutulta esimerkiksi avannossa käymisen muodossa.

Cryoterapiassa, eli kylmäterapiassa hoito on viety astetta jäätävämpiin mittasuhteisiin. Hoidettavat nimittäin astelevat kylmähuoneeseen, jonka lämpötila on jopa -130 celsiusasteen luokkaa. Ilmakylpy kestää noin pari minuuttia.

Kylmäterapiahoidoissa käyneet ovat hehkuttaneet terapiasession tuomaa hyvää oloa, joka jatkuu useita tunteja kylmässä olon jälkeen. Yhä useampi maailmantähti on kokeillut hoitoa ja hurahtanut siihen. Julkkisten Instagram-tileille on alkanut tupsahdella kuvia, joissa tähtöset valmistautuvat kylmään terapiahoitoonsa.

Muutamia cryoterapiasta nauttivia henkilöitä, ovat esimerkiksi tanssija Derek Hough, näyttelijätäret Lindsay Lohan, Mandy Moore ja Julianne Hough. Suomeenkin on tullut cryoterapiaa tarjoavia hoitoloita ja niiden uskotaan yleistyvän tulevaisuudessa. Kylmäterapian jälkeen avantouiminen tuntuu varmasti lasten leikiltä.