Naista ahdisteltiin metrossa – poliisi voimaton mutta some paljasti tekijän

Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkissa metroon hypännyt naismatkustaja oli nukahtanut kesken matkanteon. Elisa Lopezin vieressä istunut mies oli huomannut neitokaisen nukkuvan ja hän oli alkanut kopeloida häntä. Lopezia vastapäätä istunut matkustaja onnistui kuvaamaan salaa tilanteen videolle.

Ahdistelija oli laittanut kätensä nuoren naisen hameen alle ja hän alkoi lähestyä neitokaista. Sitten Elisa havahtui unestaan ja säikähti pahanpäiväisesti. Hän ilmoitti seksuaalisesta ahdistelusta poliisille ja kertoi, että hän oli nukahtanut metroon pitkän illan jälkeen ja herännyt siihen, että hänelle tuntematon mies ahdisteli häntä.

Poliisi otti asian tutkittavakseen kaksi vuotta sitten, mutta vasta nyt tapauksessa on tehty läpimurto ja pidätys. Elisan ahdistelija saatiin nimittäin lopulta kiinni sosiaalisen median avulla. Videotallenne ahdistelutilanteesta oli päätynyt Youtubeen ja Elisa etsi sen avulla sosiaalisesta mediasta henkilöitä, jotka tunnistaisivat videolla esiintyneen miehen.

Daily Mail -lehden mukaan videon kuvannut nuorimies oli hämmentynyt tilanteesta, eikä hän ollut uskaltanut puuttua asiaan, sillä hän pelkäsi ahdistelijan olevan aseistettu. Nuorukainen kertoi, että hän toimitti videon poliiseille, mutta poliisit kiinnostuivat sen sisällöstä vasta sen jälkeen, kun se oli julkaistu netissä ja siitä oli noussut mediassa kohu.

Pitkän tutkinnan jälkeen Lopezin ahdistelija pidätettiin. Mediassa esitetystä videosta oli sadellut poliisille vihjeitä, jonka avulla mies lopulta löydettiin. Elisa on sitä mieltä, että Internetin ja sosiaalisen median avulla tapaus ratkesi.