Koululaisten matematiikan tehtävä saa aikuiset ymmälleen – osaatko ratkaista?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kouluikäisille suunnattu matemaattinen ongelma on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, sillä valtaosa aikuisista ei osaa ratkaista sitä. Haastava päättelytehtävä on alunperin esitetty 14-vuotiaille koululaisille singaporelaisessa koulussa.

Matematiikantehtävä sai yllättävää huomiota, kun Hello Singapore -televisio-ohjelmassa otettiin kantaa tehtävän ratkaisemiseen. Juontaja Kenneth Kong mainitsi tehtävän ohjelmassa, ja sen jälkeen tehtävä on lähtenyt leviämään ympäri maailmaa.

Matemaattisen tehtävän ratkaiseminen on aiheuttanut hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Jotkut eivät yksinkertaisesti osaa ratkaista tehtävää, kun taas toisille tehtävä aukeaa todella helposti. Osaisitko sinä ratkaista tämän tehtävän?