Autoilija luotti sokeasti navigaattoriin – vaimo kuoli auton pudottua sillalta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Chicagossa on sattunut kauhistuttava onnettomuus, jossa auto syöksyi alas suljetulta sillalta. Onnettomuustutkinnassa selvisi, että syy onnettomuudelle oli se, että auton kuljettaja ei ollut kyseenalaistanut GPS-navigaattorinsa antamia ajo-ohjeita.

Navigaattori oli ohjeistanut kuljettajaa ajamaan suljettua siltaa pitkin määränpäähänsä. The Cline Avenuella sijaitseva silta on ollut poissa käytöstä jo vuodesta 2009. Se on osittain purettu ja sillalle ohjaavalle kaistalle on asetettu varoituskartioita ja kylttejä. Sillan rampilla on välkkyviä varoituskylttejä, joissa kerrotaan sillan olevan pois käytöstä.

Tutkijoiden mukaan kuljettaja oli keskittynyt johonkin muuhun kuin ajamiseen ja antoi navigaattorinsa vastata matkanteosta. Mieskuljettaja selvisi onnettomuudesta, mutta kyydissä ollut vaimo menehtyi. Metro-lehden mukaan mies pitää päivittämätöntä GPS-navigaattoriaan syyllisenä onnettomuuteen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.