Arkeologit löysivät 1700-luvun tekopeniksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvissa arkeologit metsästävät mittaamattomia muinaisia aarteita ja esineitä, joihin kätkeytyy mystisiä voimia. Tosielämän arkeologit löytävät kaivauksistaan yleensä hieman maanläheisempiä tavaroita.

Puolalaiset arkeologit löysivät Gdanskin kaupungissa sijaitsevista kaivannoista 250 vuotta vanhan dildon, eli tekopeniksen. Discovery-sivuston mukaan isoksi ja paksuksi kuvailtu kalu on valmistettu harjaksilla täytetystä nahasta, ja sen kärki on puuta.

Löytö tehtiin paikassa, jossa sijaitsi 1700-luvulla käymälä. Arkeologit uskovat dildon omistajan pudottaneen sen vahingossa alas käymälän syvyyksiin. Dildo oli todennäköisesti erittäin arvokas, sillä puhdistuksessa valmistukseen käytetty nahka on erittäin hyvälaatuista.

– Tämä on merkittävä löytö erotiikan historiaa tutkivien ihmisten kannalta, kuvailee paikallisessa suojeltujen muistomerkkien aluetoimistossa työskentelevä Marcin Tyminski.

Kaivannoista löydettiin myös saviesineitä, koruja ja puisten miekkojen jäännöksiä. Puumiekkojen epäillään viittaavan siihen, että paikalla sijaitsi miekkailuun erikoistunut koulu.