Guitar Hero saa jatkoa – mukana uusia ominaisuuksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Guitar Hero -pelisarjan lukuisat osat lukeutuvat kaikkien aikojen suosituimpiin musiikki- ja rytmipeleihin. Sarjan suosiosta huolimatta sen viimeisin osa ilmestyi kauppoihin jo vuonna 2010. Pian peleille on kuitenkin luvassa jatkoa.

Vuoden 2015 aikana kauppoihin ilmestyvä Guitar Hero Live pitää sisällään uusia ominaisuuksia, kuten uusitun kitaraohjaimen. Perinteisen viiden värikkään napin sijaan kitaran kaulassa on nyt kuusi kahdessa rivissä olevaa nappia. Näiden luvataan tarjoavan entistä enemmän aitoa kitaran soittoa muistuttavan kokemuksen.

Varsinainen pelaaminen tulee simuloimaan oikeita konserttitilanteita pelaajan nähdessä koko ajan edessään olevan yleisön. Virtuaalinen yleisö reagoi pelaajan soittoon ja virheisiin, tuoden aitoa esiintymisjännityksen tunnetta olohuoneisiin.

Guitar Hero Livessä tullaan kuulemaan muun muassa The Black Keysin, Green Dayn, Killersin, Skrillexin ja Fall Out Boyn kappaleita. Kuten aikaisemminkin, uusia kappaleita voi ostaa peliin internetin välityksellä. Moninpeliominaisuus mahdollistaa puolestaan eri puolilla maailmaa asuvien kavereiden haastamisen.