Näyttävä onnettomuus videolle – nostokurki petti huonolla hetkellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Dallasissa sijaitsevan taidemuseon ulkopuolella sattuneesta onnettomuudesta, jossa nostokurki kaatui museon päälle. Viime aikoina nostokurkien aiheuttamat onnettomuudet ovatkin olleet paljon esillä ja niiden perusteella raskaiden asioiden liikuttelu on melko herkkää ja tarkkaa puuhaa.

Nyt YouTubeen on julkaistu onnettomuustilanne, joka sattui eräällä rakennustyömaalla. Videolla on kuvattu suuren elementin siirtämistä hiekan keskellä olevaan kuoppaan. Elementti nostetaan hitaasti nostokurjen avulla ja sitä hivutetaan lähemmäs kuoppaa. Kun lasti on lähellä sille tarkoitettua paikkaa, alkaa tapahtumaan.

Nostokurki ei pystynyt omalla painollaan kannattelemaan raskasta elementtiä enää suurimman painon siirtyessä kauemmas ja se alkoi kallistumaan. Ei mennyt montaakaan sekuntia, kun nostokurki kaatui äänekkäästi kuopan päälle ja miehille tulikin tarve uudelle nostokurjelle.