Ryanairin stuertti varasti matkustajan järjestelmäkameran

Matkailu Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Ryanairilla työskentelevä Fernando Miguel Andrade Viseu -niminen stuertti löysi matkustajan järjestyskameran lentokoneesta, otti sen itselleen ja yritti myydä eteenpäin eBayssa. Stuertin epäonneksi kameran omistaja löysi ilmoituksen eBaysta ja sai Viseun kiinni rysän päältä.

23-vuotias opettaja Aaron Galloway unohti koneen laskeuduttua Prahaan omalle istumapaikalleen 700 euron arvoisen Nikonin järjestelmäkameran. Jonkin aikaa etsittyään Galloway näki kameran kuitenkin sattumalta eBay-sivustolla myynnissä.

Hän laittoi myyjälle viestiä, jossa hän kertoi tietävänsä, että kyseinen henkilö on Ryanairilla töissä. Galloway sai Viseun palauttamaan itselleen kameran ehjänä uhkailtuaan poliisilla ja työpaikan menettämisellä.

Galloway oli surullinen saadessaan kameransa takaisin, sillä sen muistikortilta oli pyyhitty kaikki kuvat miehen valmistujaisista, joulusta ja eräästä läheisestä, joka on menehtynyt. Viseu ei päässyt teostaan rangaistuksetta, vaan sai sakkoja ja joutuu suorittamaan sata tuntia yhdyskuntapalvelua. Ryanair on Metro-lehden mukaan kommentoinut irtisanoneensa Viseun työtehtävistään.