Wow! Avaruusasema ISS julkaisi videon öisestä Euroopasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kansainvälinen avaruusasema ISS on julkaissut upean time-lapse videon, jossa nähdään öinen Eurooppa. Henkeäsalpaavan upea näkymä on taltioitu 28. maaliskuuta. Videolla esitetty näky vetää sanattomaksi. Video saa alkunsa Portugalin rannikolta ja hiljattain kuva etenee kohti Puolaa.

Suurten kaupunkien valot paistavat avaruuteen kirkkaina ja maanosat näyttävät eläviltä. Näky muistuttaa etäisesti vulkaanista maaperää, jonka sisältä kumpuaa kuumaa magmaa. Suurimmat kaupungit hehkuvat kuin ne olisivat tulessa.

Pohjoismaalaisten harmiksi videolla ei nähdä öistä kuvaa Euroopan pohjoisosista. Videokuvasta päätellen paksu pilvikerros peitti alleen suuren osan pohjoisemmista maista. On todennäköistä, että tämä videoprojekti saa jatkoa, joten ehkäpä seuraavassa videossa vilahtaa myös pohjoisessa sijaitsevat maat.