Ghostbusters-musiikkivideosta poistettiin musiikki – hulvaton tulos

Viihdeuutiset · Annika Kela

Haamujengin tunnuskappaletta on vaikea olla tunnistamatta, kun se alkaa soida. Mieleenpainuva melodia soi monella päässä vielä tänäkin päivänä, vaikka elokuvan ja musiikkivideon julkaisusta on yli 30 vuotta. Ghostbusters-haamujengin musiikkivideo on yhtä tunnettu kuin elokuvakin.

Netissä on äskettäin julkaistu huvittava versio musiikkivideosta, josta on poistettu kokonaan musiikki. Ilman tunnusmelodiaa musiikkivideo on itseasiassa ahdistavaa katsottavaa. Videolla oudosti tanssiva mies ahdistelee psykopaatin tavoin naista ja vaanii hänen sänkynsä alla. Sen jälkeen kadulla kuvataan haamujengiä, joka tanssii muodostelmassa erikoisella tavalla.

Videolla miehet huutelevat sekavia ja kesken tanssimisen yksi elokuvan näyttelijöistä röyhtäisee. Epäilyttävän väkinäisesti hymyilevien tanssijoiden esiintymisestä tulee mielipuolinen vaikutelma. On hauskaa todeta, että ilman musiikkia kyseinen video on itseasiassa oudon ja hämmentävän näköinen. Musiikkivideota tehdessä on ohjaajalla ollut selvästi vahva näkemys lopputuloksesta, sillä musiikin kanssa video on aivan erilainen.