Robokokki tekee pian ruoan puolestasi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten monet kuvittelivat optimistisesti, että tulevaisuudessa jokaisessa taloudessa on ikioma keittiörobottinsa. Kiitos tekniikan ja robotiikan kehittymisen, mekaaniset kodinavustajat saattavat lähitulevaisuudessa olla todellisuutta.

Moley Robotics -yhtiö esitteli saksassa järjestetyillä Hannover Messe -tapahtumassa kokkaavaa robottia. Kahdesta robottikädestä koostuva keksintö oppii tekemään ruokaa seuraamalla ja matkimalla kokkaavan ihmisen liikkeitä. Time-lehden mukaan lopputuloksena syntynyt ruoka ei juurikaan eroa ihmisen valmistamasta.

Toistaiseksi robokokki osaa valmistaa ainoastaan rapukeittoa, mutta kuten sanotaan, kukaan ei ole seppä syntyessään. Moley Robotics suunnittelee tuovansa robotin markkinoille vuonna 2017. Aivan jokaisella siihen tosin ei tule olemaan varaa, sillä keksinnön hinnan arvioidaan olevan noin 14.100 euroa.