Applen bugi jumittaa laitteet täysin – isku WLAN-verkon kautta

Digi · Stara.fi

Applen iPhone-älypuhelimet mullistivat taannoin muutamassa vuodessa maailman kännykkämarkkinat huolimatta siitä, että laitteissa on havaittu runsaasti bugeja ja jopa suunnitteluvirheitä. Nyt tuorein löydös on tuonut mukanaan hulvattoman seurauksen – iphonettomat vyöhykkeet.

Applen iOS-käyttöjärjestelmän laitteissa, kuten iPhoneissa ja iPadeissa, on bugi, joka mahdollistaa laitteen sovellusten loputtoman kaatumisen ja uudelleenkäynnistämisen WLAN-verkon kautta. Bugin löytäneen Skycuren mukaan laite kaatuu ennen kuin käyttäjä ehtii sulkea WLAN-yhteydet tai vaihtaa verkkoa, joten ongelma korjaantuu vasta, kun käyttäjä poistuu laitetta jumittavan WLAN-verkon alueelta.

Wi-Figate -lempinimen saaneen bugin laukaisee muokattu SLL-varmenne, jota käytetään normaalisti turvallisten yhteyksien varmistamiseen.

– Löydöksemme jälkeen kiirehdimme tekemään scriptin, joka käyttää hyväkseen tietoturva-aukkoa verkon kautta. Koska lähes kaikki Apple-kaupan sovellukset käyttävät sitä, ovat vaikutukset laajamittaisia. Ajatelkaa, jos tällainen isku tehtäisiin Wall Streetille tai lentokentälle. Silloin tulos voisi olla katastrofaalinen, Skycure kirjoitti.