Eurooppaan perustetaan uusi valtio – Liberlandiin jo 160 000 kansalaista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tsekkiläinen Vit Jedlicka on ottanut haltuunsa maapalstan Sebian ja Kroatian rajalta. Haltuun otetulle maalle mies on päättänyt perustaa oman valtion, Liberlandin. Mies on nimittänyt itsensä valtion presidentiksi ja hän on perustanut valtiolle verkkosivut, jonka kautta maahan voi hakea kansalaiseksi.

Euroopan Unionin toimiin kyllästynyt mies on päättänyt irtautua unionin velvotteista perustamalla niistä riippumattoman valtion. Jedlicka tunnetaan tsekkiläisenä politiikkona ja anti-EU-aktivistina. Dunube-joen rannalla sijaitseva valtio on halkaisijaltaan vain 7 kilometrin mittainen. Liberlandin presidentti on ilmoittanut, että vain 5.000 hakijaa valitaan tulevan valtion kansalaiseksi.

Hakijoiden määrä on yllättänyt presidentin, sillä netin kautta hakemuksen on täyttänyt jo yli 160.000 ihmistä. Jedlicka ei ole kertonut ajankohtaa sile, koska valtion perustaminen tehdään viralliseksi, mutta hän on kertonut sen tapahtuvan pian. Jää nähtäväksi tunnustavatko muut maat Liberlandin itsenäisyyden.