Realitysarjasta skandaali – osallistuja tappoi uhanalaisen eläimen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seikkailijana, selviytyjänä ja televisiopersoonana tunnettu Bear Grylls on tullut monelle tutuksi tosi-tv-ohjelmasta Hiuskarvan varassa. Ohjelmassa Bear seikkailee karuissa oloissa ja opastaa katsojia selviytymään vaativissa tilanteissa luonnon armoilla.

Suuren suosion ansiosta Discovery Channel ja Bear Grylls päättivät tehdä sarjasta spin-off-version, jossa luonnossa seikkailisi Bearin sijaan joukko valikoituja osallistujia. The Island -seikkailusarjan kuvauksissa on hiljattain sattunut kauhistuttava tapaturma, sillä osallistujat tappoivat uhanalaisen eläimen.

Daily Mail -lehden mukaan osallistuja tappoi kuvausryhmänsä kanssa krokotiilin, joka osoittautui harvinaiseksi ja uhanalaiseksi lajiksi. Puolustuskyvytön eläin oli raahattu joen rantaan, jossa se surmattiin. Kuvausryhmän jäsenet ja osallistuja totesivat videolla, että tappo onnistui ja jokaiselle oli luvassa hienot käsilaukut sen nahasta.

Tieto eläimen uhanalaisuudesta tuli liian myöhään. Tuotantoyhtiö päätti esittää jakson televisiossa kaikesta huolimatta. Toistaiseksi ei ole tiedossa minkälaisia seurauksia tapahtuneella tragedialla on ja aikooko tuotantoyhtiö ottaa vastuun tapahtuneesta.