Blockfesteille kolme lavaa – uutuuslava vaihtoehtoräpille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä vuonna kahdeksatta kertaa järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest on tullut tunnetuksi esiintyjiensä erikoistempauksista sekä ohjelmistosta, jonka kautta on alusta alkaen pyritty tuomaan esiin kotimaisen rytmimusiikkikentän monimuotoisuutta.

Tulevana kesänä tapahtuman profiilia syvennetään entisestään, kun Tampereen Ratinanniemeen pystytetään vaihtoehtoisempaa rap-ilmaisua esittelevä kolmas lava. Lavan yhteyteen tullaan rakentamaan yhteistyössä Red Bullin kanssa oma skeittialue, minkä lisäksi tämän ympärille ollaan suunnittelemassa kokonaan omaa, visuaalisesti muista esiintymispaikoista poikkeavaa aluetta.

Kolmannen lavan artistikattaus on jo valmis. Perjantaina ohjelma keskittyy asenteikkaampaan rock-painotteiseen ilmaisuun. Lavalla nähdään toukokuussa uuden albumin julkaiseva Laineen Kasperi & Palava Kaupunki -kokoonpano, Rumban albumilistan kärkeen alkuvuodesta singahtanut Likanen Etelä, kulttimaineeseen noussut SMC Lähiörotat -kollektiivi sekä Funky Awards -gaalassa kaksi palkintoa napannut Atomirotta. Kirsikkana kakun päällä lavalle nousee spoken word -henkisestä kokeellisemmasta tiputtelustaan tunnettu Dxxxa D & Hzzzt -kaksikko.

Lauantaina lavan ohjelma jatkuu astetta kevyemmissä merkeissä, kun lavan valtaavat muun muassa turkulainen trap-kuningas Tippa-T, Yhdysvalloissa asti huomiota herättänyt The Megaphone State, old school -henkistä materiaalia puskeva nuori jyväskyläläisviisikko Korstoraatio, sielukkaasta hiphopistaan tunnettu Jussi Kuoma sekä soolodebyytillään todellisen läpimurron tehnyt Paperi T. Lauantain erikoisuutena lauteille nousee suomiräpin elävä legenda Hannibal ja hänen taustallaan soittava Hot Heros -jazztrio, jonka muodostavat muun muassa Black Motorista ja Circlestä tutut muusikot.