Hämmentävä uusi älypeli: Osaatko sinä ratkaista Nonen?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uusi mysteerinen ja kutkuttava None-älypuhelinsovellus on haastanut useita pelaajia ratkaisemaan toinen toistaan mielenkiintoisempia pähkinöitä. None-sovellus on ateenalaisten peliohjelmoijien taidonnäyte ja se aktivoi pelaajan päättely- ja ongelmanratkaisukykyä.

Sovellus esittää kaikessa yksinkertaisuudessaan haasteellisia pulmia pelaajan ratkaistavaksi. Pelissä ei ole musiikkia, äänitehosteita tai kuvia. Ruudulle ilmestyy pulma, joka vaatii ratkaisun. Peli on kaikkea muuta, kuin helppo, joten pelaajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä.

None-pelin pelaamiseen kuuluu olennaisena ihmetys, sillä kukaan sen pelaajista ei oikeastaan tiedä mistä siinä on kyse. Pelissä on 50 tasoa ja vain harvat ovat onnistuneet pelaamaan pelin loppuun asti. Daily Mail -lehden mukaan pelaajat, jotka ovat onnistuneet ratkaisemaan kaikki tehtävät ovat usein ylpeilleet sillä sosiaalisessa mediassa.

None-pelin ratkaiseminen on peliohjelmoijien mukaan asia, josta onkin syytä olla ylpeä, sillä tehtävät eivät ole helppoja. Niille ihmisille, jotka pitävät ristikoista, sudokuista ja muista kutkuttavista arvoituksista, on kyseinen älypeli kokeilemisen arvoinen sovellus. Tässä pelissä pelaajan aivot saavat kaipaamansa haasteen.