Apple Watch putosi kivetykselle – huonostihan siinä kävi

Digi · Tim Isokivi

Applen suositut älypuhelimet ovat tunnetusti herkkiä hajoamaan pudotessaan kovalle alustalle. Erityisesti iPhone 4 ja iPhone 5 -laitteiden näytöt hajoavat jopa 30 – 40 sentin korkeudelta pudotessaan, ja näyttöjen korjaaminen on erittäin kallista puuhaa. Nyt kauppohin on tullut saman valmistajan rannekello Apple Watch.

YouTube
YouTube
Apple, Apple Watch
Apple, Apple Watch

Nyt rannekello on päässyt heti tuoreeltaan erilaisiin käytännön testeihin, joissa sen kestävyyttä on selvitetty. TechRaxin tuoreen YouTube-videon perusteella monilla kellon käyttäjillä tulee nopeasti suru puseroon, sillä kello noudattelee kestävyydessä iPhone-puhelinten esimerkkiä.

Erittäin kestäväksi väitetyllä Ion-X -lasilla varustettu Apple Watch Sport -rannekello hajosi nimittäin pirstaleiksi pudottuaan noin metrin korkeudelta kivetykselle. Testin perusteella myös Applen rannekello tarvitsee suojakseen kännyköiden tapaan oman suojakuorensa. Alla olevalla toisella videolla nähdään kuitenkin miten Applen kello kestää kovaa käsittelyä kotona. Safiirilasilla varustetun version kestävyys oli testissä merkittävästi parempi kuin Ion-X -lasilla varustetun.