Ei heikkohermoisille – japanilainen silta kuin vuoristorata

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailmalta löytyy paljon vaaralliselta näyttäviä teitä, jotka nousevat pitkin vuorenrinnettä, hatarannäköisiä siltoja ja kapeita kujia. Moni autotie kalpenee silti japanilaisen sillan rinnalla, koska silta muistuttaa lähinnä autolla ajettavaa vuoristorataa.

Japanissa sijaitseva Eshima Ohashi -niminen silta näyttää todella hurjalta. Sillassa on erittäin pitkä ja jyrkkä nousu, joka tekee vielä pienen mutkan ennen huipulle pääsemistä. Silta kulkee Nakaumi-nimisen joen yllä ja on niin korkea, että laivat pääsevät sen ali vaivatta. Videolta voi nähdä, millaista sillan ajaminen on. Näkymä autosta on pitkän ajan suoraan kohti taivasta ja nousu tuntuu loputtomalta.

Silta on osalle japanilaisista täysin arkipäiväinen reitti esimerkiksi työmatkaa kulkiessa, koska se yhdistää kaupungit Matsue ja Sakaiminato. Tätä siltaa ylittäessä alaspäin katsominen ei ole kuitenkaan suotavaa jos kärsii korkean paikan kammosta.

Annukka Heikkilä