Tosiystävyyttä! Poika kantanut sairaan ystävänsä kouluun jo vuosien ajan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tosiystävyys mitataan usein hetkellä, kun toinen tarvitsee apua tai on hädässä. 18-vuotias Xie Xu on poikkeuksellisen hyvä ystävä luokkakaverilleen, joka kärsii lihasrappeumasta eikä pysty tilansa vuoksi itse kävelemään.

Xie Xu pitää huolen siitä, että hänen 19-vuotias luokkakaverinsa Zhang Chi ei myöhästy koskaan tunnilta. Xu kantaa kaverinsa joka aamu kouluun, koulussa tunnilta toiselle ja koulupäivän jälkeen jälleen kotiin. Xu varmistaa myös aina, että Chilla on ruokaa.

Xu ei ole Chille sukua, mutta hän on auttanut poikaa jo kolmen vuoden ajan antamalla hänelle useita kyytejä reppuselässään päivittäin. Lukion rehtori kuvailee Xuta kauneimmaksi oppilaakseen, joka on käytöksellään vaikuttanut muihinkin ikätovereihin koulussa todella positiivisesti.

Xu on hakenut yliopistoon, mikä tarkoittaa sitä, että poikien tiet saattavat erkaantua. Chillä ei ole muita auttajia, joten pojan koulun käymisen jatkuminen on vielä Independent-lehden mukaan vaakalaudalla. Maailmanlaajuisesti noin 243.000 kouluikäistä lasta jää kotiin jonkin vamman vuoksi, koska he eivät saa tukea opiskeluun eikä jokaisella ole näin hienoa ystävää auttajanaan kuin Xu.