Uusi tapa pestä pyykkiä – ekologisuuden maailmanennätys?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uusia kestävää kehitystä edesauttavia innovaatioita keksitään jatkuvasti. Kerroimme aiemmin pesukoneesta, joka oli yhdistetty kuntoilupyörään. Nyt pyykinpesukoneesta on saatu vieläkin pienempi, ekologisempi ja helppokäyttöisempi.

Monissa suurkaupungin asunnoissa ongelmaksi ihmisillä muodostuu se, että heidän pienissä asunnoissaan ei ole tilaa pyykinpesukoneelle. Nyt YiREGO-niminen yritys on kehitellyt pienen pyykinpesukoneen nimeltä Drumi. Drumi mahtuu kylpyhuoneen lattialle helposti ja se on todella ekologinen. Drumilla voi pestä pienen määrän pyykkiä minimaalisen vedenkulutuksen ja saippuan avulla.

Pesukoneen rumpu pyörii jalalla poljettaessa eikä toiminto ole raskasta suorittaa. Drumi kuluttaa vettä 80 prosenttia vähemmän kuin tavallinen pyykinpesukone. Drumi on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, joten ekologisuutta ollaan ajateltu uudenlaisen pesukoneen jokaisessa vaiheessa valmistuksesta lähtien.