Teslan akkujärjestelmä sähköistää nyt myös asunnot!

Autot Digi Koti & Asuminen · Stara.fi

Maailman edistyksellisin autovalmistaja Tesla tunnetaan suuren suosion saaneista sähköautoistaan, jotka ovat yleistyneet nopeasti muun muassa Yhdysvalloissa ja Norjassa. Teslan johtaja Elon Musk on yksi maailman innovatiivisimmista miehistä, joka ei tyydy vielä automarkkinoiden mullistamiseen.

Tesla Powerwall
Tesla Powerwall

Nyt Tesla on esitellyt kotitalouksiin tarkoitetun akkujärjestelmän, Tesla Powerwallin, jonka on tarkoitus varastoida sähköä arkipäivän tarpeisiin ja säästää selvää rahaa.

Monissa maissa on käytössä sähkön yötaksa, jolloin sähkö on halvempaa yöllä kuin päivällä. Silloin Tesla Powerwall lataa akut täyteen yöllä ja luovuttaa sähkön päivällä. Samalla järjestelmä varastoi esimerkiksi talon omilla aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön ja varmistaa, että sähköä riittää myös sähkökatkosten sattuessa.

Nyt markkinoille on tullut kaksi mallia, joista toinen on seitsemän ja toinen kymmenen kilowatin järjestelmä. Laitteita voi lisäksi yhdistää toisiinsa, joten kapasiteetti on lähes rajaton. Pienempi järjestelmä maksaa 3.000 ja suurempi 3.500 dollaria. Laitteiden toimitus alkaa ensi kesänä.