Ylipainoinen jyrsijä keskeytti automatkan – liian lihava koloonsa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäläisen pariskunnan automatka muuttui yllättäen eläimen pelastusoperaatioksi Olkhonissa. Syrjäisellä tiellä ajellessaan pari huomasi, että keskellä autotietä rimpuili jonkinlainen eläin. Kun he pysähtyivät ja kävivät tarkistamassa tilanteen, huomasivat he, että kyseessä oli Geomyidae, eli taskurotta.

Pariskunta huomasi, että rotan ahdinko johtui siitä, että se oli jäänyt vatsastaan jumiin maassa olevaan koloon. Rimpuilu ei ollut auttanut asiaa, vaan jyrsijä oli aivan liian iso ahtautumaan koloonsa. Avulias pari päätti auttaa pinteessä olevaa rottaa.

Pelastusoperaatio tallentui auton kojelautakameraan. Sen lisäksi mies kuvasi kamerallaan hetken, jolloin jyrsijä vapautui pinteestä ja pääsi vapauteen. Onneksi pariskunta oli valppaana liikenteessä, sillä keskellä tietä rimpuileva jyrsijä olisi voinut monelta jäädä huomaamatta.