Rubikin kuution maailmanennätys – poika ratkaisi 5,25 sekunnissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rubikin kuutio on monien mielestä mahdoton selvittää, mutta osalle se käy kuin luonnostaan. Kerroimme juuri, miten eräs 15-vuotias selvitti Rubikin kuution päällään pyörien. Nyt videolla nähdään, miten uunituore maailmanennätys kuution ratkomisessa tehtiin.

Videolla nähdään, miten Collin Burns -niminen poika tutkii muutaman sekunnin ajan Rubikin kuutiota. Kun sekuntikello laitetaan käyntiin Burnsin kädet ja sormet alkavat selvittämään kuutiota uskomatonta vauhtia. Väriseinät eheytyvät nopeasti yksi kerrallaan ja Burnsin tiputtaessa kuution pöydälle aikaa ehti kulumaan 5,25 sekuntia.

Ympärillä olevat alkavat heti hurraamaan nähtyään kellossa ajan 5,25, koska he tietävät, että se on uusi maailmanennätys vanhan ennätysajan ollessa 5,55 sekuntia. Tilaisuus oli Mashable-sivuston mukaan World Cube Association -nimisen järjestön pitämä, joten Burnsin suoritus saatiin kirjattua tapahtumassa uudeksi viralliseksi maailmanennätykseksi.