Yepzon-paikantimet menestys muistisairaiden hoidossa

Digi Lifestyle · Stara.fi

Yepzon on helppokäyttöisiä GPS-paikantimia kehittävä suomalaisyhtiö, jonka ensimmäinen tuote lanseerattiin viime vuonna. Varkauden kaupungin koti- ja omaishoito otti laitteet taannoin käyttöön muistisairaiden kotihoitoa varten. Pilottijakson tulokset ovat olleet erinomaisia.

Yepzonin mukaan tavoitteet nykytekniikan hyödyntämisestä asiakkaiden turvaamiseksi, henkilökunnan työn optimoimiseksi ja omaisten huolen vähentämiseksi toteutuivat, kun hoitajat ja omaiset kykenivät tarkistamaan kunkin vanhuksen sijainnin nopeasti ja helposti.

– Asiakkaita ei tarvinnut suostutella käyttämään Yepzonia, vaan he olivat erittäin motivoituneita ja suorastaan kiitollisia. He oivalsivat, että Yepzon auttaa pitämään yllä aktiivisempaa elämäntyyliä, projektikoordinaattori Mervi Ilonen kertoo.

Suomessa valmistetun Yepzon-paikantimen valtteja ovat erityisesti toimintavarmuus, helppo käyttöönotto ja ylivoimainen akunkesto. Juuri näistä asioista muistisairaiden omaiset antoivat kokeilussa kiitosta.

– Yepzonin avulla asiakkaat kokivat, että oman elämän hallinta on pidempään omissa käsissä, palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen totesi.