Salaperäinen kasvi paljastaa timanttiesiintymät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Geologit ovat tehneet mielenkiintoisen havainnon tutkiessaan erästä salaperäistä kasvia. Pientä palmua muistuttava kasvi näyttäisi kasvavan vain maaperässä, jonka alla saattaa piileä kokonainen omaisuus timanttien muodossa.

Floridalaisen yliopiston tutkijat tutkivat kasvia nimeltä Pandanus Candelabrum. Tutkijat huomasivat, että kasvia esiintyy vain paikoissa, joissa on laavatunneleita. Kasvi kasvoi suoraan laavatunnelin päällä, mikä saattaa helpottaa timanttienkaivajia löytämään otolliset kaivuualueet katsomatta maan alle.

Pandanus Candelabrum on tiedettävästi ensimmäinen kasvi, joka voi osoittaa suoraan oikean kohdan timanttikaivoksille, Metro uutisoi. Kasvi voi tuottaa jatkossa malminkaivajille miljoonia ja olla hyödyllinen suunnannäyttäjä kaivamisessa. Geologi Steven Shirley on kommentoinut Metro-lehden mukaan, että kaivajat tulevat menemään sekaisin tämän tiedon kuullessaan.