Kesän hittisovellus? Selfie-kuva ilman napin painamista

Digi · Tim Isokivi

Selfie-kuvien ottaminen ei ole aina helppoa. Ajastetut kamerat ovat monissa tapauksissa epäkäytännöllisiä, ja selfie-keppien heiluttelu julkisilla paikoilla sekä erityisesti yleisötapahtumissa on puolestaan varma keino saada kanssaihmiset raivostumaan.

Nyt selfie-harrastajien raskasta elämää helpottamaan on kehitelty Snapi-niminen sovellus. Se mahdollistaa kuvaamisen ilman, että käyttäjän tarvitsee painaa mitään puhelimen ruudulla olevaa nappia. Sovelluksen liikkeentunnistustekniikan avulla kuvia voi räpsiä yksinkertaisten käsieleiden avulla.

Snapi-sovelluksen on kehittänyt EyeSight-niminen yritys, joka on lanseerannut muitakin niin ikään liikkeentunnistukseen pohjautuvia sovelluksia älylaitteille. Snapi on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Android-puhelimille. Vastaavia sovelluksia on ollut markkinoilla aiemminkin, mutta niiden toimivuudessa on ollut toivomisen varaa.