Pankkiautomaatti paikalle tilauksesta Puolassa – koska Suomessa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Puolan pääkaupungissa Varsovassa on otettu testikäyttöön liikkuva pankkiautomaatti. Idea Bankin lanseeraama palvelu on käytännössä kuin pankkiautomaattien Über. Pankin asiakkaat nimittäin voivat tilata matkapuhelinsovelluksella paikalle auton, jossa on pankkiautomaatti.

Sovelluksella asiakkaat voivat ilmoittaa minne he haluavat pankkiautomaatin ja mihin aikaan. Palvelu on erittäin kätevä siinä tapauksessa, jos käyttäjä asuu esimerkiksi kaupungin laidalla, jossa pankkiautomaatteja on vähän. Palvelun käyttöä varten Varsovan liikenteen seassa pujottelee useita pankkiautomaattiautoja.

BMW-merkkisiin autoihin on rakennettu automaatti, josta käyttäjät voivat nostaa rahaa ja tarvittaessa tehdä talletuksia. Etenkin yrittäjille palvelu on käytännöllinen, sillä kassan rahoja ei tarvitse enää kanniskella ympäri kaupunkia, vaan talletuksen voi hoitaa turvallisesti tilaamaalla pankkiautomaattiauton paikalle. Jää nähtäväksi rantautuuko tämä palvelu joskus myös Suomeen.