Lentokapteeni sai sairaskohtauksen – matkustaja laskeutui lentokentälle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jet Airways -yhtiön lennolla sattui kauhistuttava tilanne, kun lentokapteeni sai sairaskohtauksen eikä kyennyt enää ohjaamaan konetta. Bangkokista Delhiin matkanneessa lentokoneessa oli kyydissä 200 matkustajaa.

Perämies hälytti apua ohjaamoon ja matkustamohenkilökunta alkoi kuumeisesti tiedustella matkustajilta löytyisikö heidän joukostaan lääkäriä. Lentokapteenin onneksi koneessa oli lääkäri. Tilanne oli kuitenkin niin vakava, että kapteeni ei kyennyt suorittamaan tehtäviään koneessa. Yllättäen matkustajien joukosta riensi apuun Rajnish Malhotra, joka oli ammatiltaan lentokapteeni.

Malhotra avusti perämiestä lentokoneen laskeutumisessa ja kone selvisi turvallisesti Delhin kentälle. Metro-lehdne mukaan oli onni onnettomuudessa, että koneesta löytyi lääkärin lisäksi ylimääräinen lentokapteeni, sillä muuten tilanne olisi saattanut äityä pahaksi. Hätätilanteessa toimittiin esimerkillisesti ja kokeneen kapteenin avustuksella laskeutuminen suoritettiin onnistuneesti.