Äijäautojen äijäauto! Kulkee pitkin jokia ja rämeitä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uudessa-Seelannissa asusteleva mies on suunnitellut ja rakentanut kummastuttavan kulkuneuvon, joka muistuttaa avonaista traktoria. Keksijä on tehnyt auton, jolla hän voi ajella pitkin joenpohjaa. Netissä on julkaistu video, jossa mies esittelee ajoneuvoaan.

Joessa kulkevan menopelin etenemistä on huvittava seurata. Vaikka kulkupeli näyttää toimivan veden alla, on sen ohjaaminen haasteellista, sillä kuljettaja ja kyytiläinen alkoivat kellua veden noustessa korkealle. Välillä autosta ei näkynyt veden pinnan yläpuolella muuta kuin piippu.

Keksintö näyttäisi toimivan ja mies onnistui osoittamaan, että auto liikkuu epätasaisessa ja mutaisessakin joenpohjassa. Muutamassa tapauksessa näytti, kuin ajoneuvo olisi jäänyt pohjaan kiinni, mutta sitten kuski onnistui irroittamaan auton ja matka jatkui. Projektin onnistumisen myötä voisi luulla, että mies on alkanut suunnitella jo seuraavaa erikoista keksintöään.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.