Painajainen tivolissa – ihmiset jumiutuivat 60 metriin pää alaspäin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hollannissa Didamin kevätkarnevaaleihin oli saapunut kiertävä tivoli. Yksi tivolin kauhistuttavimmista laitteista oli The Booster -kieputin, jossa kyytiläiset pyörivät parhaimmillaan 60 metrin korkeudessa.

Jokaisen huvipuistoasiakkaan pahin painajainen on varmasti laitteen hajoaminen kriittisellä hetkellä. Niin pääsi käymään epäonnisille kyytiläisille Didamissa. Laite meni jumiin kyytiläisten ollessa ylösalaisin 60 metrin korkeudessa. Yrityksistä huolimatta laite ei suostunut käynnistymään.

Tivolin työntekijät soittivat pelastuslaitoksen paikalle ennen järeämpiä pelastustoimia. Työntekijät pelkäsivät, että jarrut pettäisivät ja kieputin syöksyisi kohti maata hallitsemattomasti. Pelastustoimet kestivät 45 minuuttia ja siinä ajassa monet kyytiläisistä menettivät tajunsa.

Onneksi laite lopulta onnistuttiin laskemaan rauhallisesti alas ja asiakkaat selvisivät tilanteesta ehjin nahoin. Paikalle saapuneet esihoitajat tutkivat tarkkaan jokaisen kyydissä olleen. Metro-lehden mukaan kaikki tulevat toipumaan koettelemuksestaan. The Booster -laite asetettiin karnevaaleissa käyttökieltoon.