Tosielämän hämähäkkimiehet – seinäkiipeilyssä tehtiin ennätys

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kovakuntoisten seinäkiipeilijöiden nopeuskilpailusta on julkaistu video netissä. Kaksi kiipeilyn ammattilaista on ottanut osaa kilpailuun, jossa he kisasivat nopeudessa. Lopputulos on hämmästyttävää katsottavaa, sillä miehet kiipesivät seinän muutamassa sekunnissa.

Videolla esiintyneet kilpailijat olivat kuin tosielämän hämähäkkimiehiä, sillä molemmat kiipeilivät seinää pitkin uskomattoman nopeasti. Haasteellisen kiipeilyseinän suorittaminen ei näyttänyt tuottavan miehille ongelmia, sillä he nousivat seinää ylös kuin tikapuita.

Alottelijoille kyseinen kiipeilyseinä olisi varmasti vaikea suoritettava, sillä sileistä ja ohuista kiinnikkeistä on vaikea saada tukevaa otetta käsillä tai jaloilla. Nämä ammattilaiset kuitenkin kiipesivät seinää tavalla, joka rikkoo monen käsityksen luonnonlaeista. Miehet liikkuivat kuin gekkoliskot. Kisan voitti tällä erää Iain Stewart-Patterson.