Uutuuskuori lataa puhelimen radioaaltojen avulla

Digi · Tim Isokivi

Maailmalta on kantautunut viime aikoina paljon uutisia erilaisista keksinnöistä, joiden väitetään tekevän älypuhelinten nopeasti loppuvista akuista historiaa. Tuorein sellainen on kännykän kuori, jonka kerrotaan lataavan puhelimen akkua koko ajan radioaaltojen avulla.

Nikola Labs
Nikola Labs

Startup-yritys Nikola Labsin perustaneen Rob Leen mukaan 97 prosenttia puhelimen energiasta menee hukkaan radioaaltojen muodossa. Yrityksen uuden ”älykkään älypuhelinkuoren” kerrotaan ottavan ilmassa leijuvat radioaallot takaisin talteen ja muuntavan ne energiaksi, jonka avulla puhelimen akku voidaan jälleen ladata.

Engadget-sivuston mukaan latausprosessi on hidas, joten kuoresta ei ole juurikaan apua mikäli puhelimen akku on vähissä. Se kuitenkin pidentäisi älypuhelimen akun kestoa noin 30 prosenttiyksikän verran nykyisestä. Nikola Labs aikoo kerätä rahoitusta uutuuskeksinnölleen Kickstarter-varainkeruusivuston avulla.