Mullistava herätyskello – valonsäde herättää vain yhden henkilön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Herätyskellojen ongelmana on se, että ne herättävät usein myös muut samassa huoneessa nukkuvat. Mikäli vieressäsi nukkuvalla on aikainen herätys aamulla, tulevat omat unesikin todennäköisesti keskeytymään hänen kellonsa ääneen.

Kickstarter
Kickstarter

Ratkaisu ongelmaan saattaa löytyä Lucre Labs -nimisen yrityksen uutuuskeksinnöstä. PSFK-sivuston mukaan Lucre Labsin kehittelemä Wake on eräänlainen henkilökohtainen herätyskello, jonka luvataan jättävän vieressä nukkuva partneri rauhaan.

Seinälle asetettava Wake löytää herätettävän henkilön lämpötunnistuksen ja infrapunatekniikan avulla. Perinteisen kellon äänen sijaan se herättää kirkkaan LED-valon ja erityisvalmisteisen, äänen tietylle alueelle rajaavan kaiuttimen avulla. Uudelleen nukahtaminen ei onnistu kovin helposti, sillä laite kyllä löytää unikeon uudelleen.

Herätyiskello on myös yhteensopiva Android ja iOS-puhelinten kanssa. Käyttäjä voi säätää kellon asetuksia puhelimensa kautta. Wake-kellon voi tilata keksinnön Kickstarter-sivulta ennakkoon 249 dollarin hintaan.