Asiakas kuoli juotuaan 56 shottia – baarin omistajalle tapposyyte

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Baarityöntekijöillä on oikeus ja velvollisuus olla tarjoilematta alkoholia ihmiselle, joka on liian päihtyneessä tilassa. Voisi kuvitella, että ei ole oikein pitää toista ihmistä vastuussa toisen aikuisen ihmisen tekemisistä. Nyt eräs ranskalainen baarinomistaja on kuitenkin syytettynä taposta, koska hän antoi asiakkaan juoda 56 shottia väkeviä alkoholijuomia.

57-vuotias Renaud-niminen mies halusi rikkoa edellisen shottien juontiennätyksen, joka oli 55 shottia. Renaud kumosi Le Starter -nimisessä ravintolassa 56 shottia yrittäessään rikkoa aiempaa ennätystä. Renaudin tyttären mukaan ravintoloitsija oli kannustanut isäänsä juomaan ja kuiskannut hänen korvaansa, että enää 12 juomaa jäljellä. Renaudin tytär oli lopulta kantanut isänsä kotiin, jossa miehen sydän oli pysähtynyt.

Isä kuljetettiin sairaalaan, jossa hän kuoli seuraavana päivänä. The Local -lehden mukaan baarin omistajaa kuolemantuottamuksesta syyttävä asianajaja Antoine Portal perusteli syytöstä sillä, että omistaja ei olisi missään nimessä saanut kannustaa asiakasta juomaan noin suuria määriä. Nähtäväksi jää, pitääkö oikeus ravintoloitsijaa vastuussa asiakkaansa kuolemasta vai ei.