Kodittomat koirat tekevät upeaa taidetta – ihminen jää toiseksi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet taiteilijat ja valokuvaajat ovat auttaneet paikallisia eläinsuojia ottamaan kodittomista karvaturreista vastuttamattoman suloisia kuvia nopeuttaakseen oikean kodin löytymistä ja adoptioprosessin etenemistä.

Nyt AKQA São Paulo -toimiston taiteilijat kehittivät Canismo-nimisen projektin auttaakseen São Paulon kotia vailla olevia koiria. Taiteilijat kehittelivät erivärisiä syötäviä maaleja, jotka oli valmistettu maissitärkkelyksen ja elintarvikevärien avulla.

Kodittomat koirat kasteltiin maaleilla tyhjien taulukankaiden vieressä, jolloin taulut täyttyivät kauniista väriläiskistä ja pisaroista koirien ravistellessa turkkiaan kuivaksi.

Procure 1 Amigo -nimisen eläinsuojan koiria kauniisti esittelevässä videossa nähdään, miten taulut syntyivät. Taiteilijat haluavat levittää tietoutta projektin avulla kodittomien koirien adoptoimisesta. Toivottavasti mahdollisimman moni koira saisi videon avulla uuden kodin.