Julkkisten Instagram-salaisuus paljastui – näin Facetune toimii

Digi · Annukka Heikkilä

Isojen tähtien tapaa muokata omia kuviaan on kritisoitu paljon. Moni julkisuuden henkilö käyttää Facetune-nimistä kuvanmuokkausohjelmaa puhelimessaan ja myös moni jää siitä kiinni. Taitava muokkaaja voi kuitenkin siloittaa ryppynsä, pisamansa ja kaksoisleukansa kenenkään huomaamatta.

BuzzFeedYellow on tehnyt YouTube-kanavalleen videon, jossa naiset saavat testata sovellusta. He muokkaavat vartalonsa mallia, häivyttävät ryppyjä, valkaisevat hampaansa, poistavat pisamia ja suurentavat rintavarustustaan. Osa piti muokatusta lopputuloksesta enemmän, mikä oli naisten mielestä pelottavaa.

Huippumalli Chrissy Teigen kommentoi hiljattain, että hän ei halua enää koskaan käyttää kuvanmuokkausohjelmia omaan vartaloonsa Instagram-tilillään.

Kaunotar nimesi Facetunen olevan yleisin sovellus, jolla vartaloa ja pieniä epäkohtina pidettyjä asioita omasta ulkonäöstä muokataan. Beyonce jäi aikoinaan muokkaamisesta kiinni luonnottoman reisivaon tehtyään, kun reisien välistä näkyvät portaat näyttivät vääriltä.