Yritys kasvattaa puita suoraan tuoleiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki tietävät, että IKEA myy huonekaluja, joiden kasaaminen lukemattomista osista on joskus haastava tehtävä. Nyt Britannian Derbyshiressä on lanseerattu tuote, joka on täydellinen vastakohta IKEA-tuotteille. Tuotteet ovat nimittäin kirjaimellisesti yhdestä puusta.

Full Grown
Full Grown

Munro-niminen yritys kasvattaa puista kerralla tuolien ja muiden huonekalujen muotoisia, jolloin täysikasvuisena ne ovat lähes suoraan valmiita huonekaluja. Tuolien lisäksi yritys kasvattaa Full Grown -brändillään muun muassa lampunvarjostimia sitomalla nuoret puut kiinni muovikehikoihin, jotka ohjaavat niiden kasvua.

Tällaiset tuotteet ovat ekologisuudessaan vailla vertaa, sillä yhtään puuta ei mene hukkaan eikä työvaiheita juuri ole. Tuolien kasvattaminen alkoi jo vuonna 2006, ja parhaillaan kasvamassa on 400 huonekalua. Ensimmäisessä sadonkorjuussa tulossa on peilikehyksiä ja lampunvarjostimia. Ne tulevat myyntiin keväällä 2016. Tuolit tulevat myyntiin vuonna 2017 ja yhden hinta on noin 3.000 euroa.