Kissa on maailman kovaäänisin kehrääjä – ME-tulos videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissaeläinten kehräämisen syyt ovat edelleen suurilta osin mysteeri tutkijoille. Yleensä kissat viestivät hyrisevällä äänellä tyytyväisyyden tunnetta, mutta niiden tiedetään myös kehräävän esimerkiksi vaatiessaan ruokaa tai kärsiessään kivuista.

Iso-Britanniassa asuva Merlin-kissa on saanut kunnian päästä Guinnessin ennätysten kirjan sivuille. Kissalla on nimittäin tiettävästi maailman kovaäänisin kehräys. Herald Express -lehden mukaan Merlinin kehräyksen ääni nousi sitä mitatessa parhaimmillaan lähes 70 desibeliin, joka vastaa lähes suihkun tai astianpesukoneen meteliä.

Merlinin omistajan, Tracy Westwoodin mukaan 13-vuotiaan kissan kehräämisestä lähtevän äänen on mitattu aikaisemmin nousseen jopa 100 desibeliin. Tracy kertoo Guinness World Recordsin haastattelussa joutuvansa nostamaan television äänentason täysille, mikäli kissa sattuu hyrisemään samassa huoneessa.