Mustaakin mustempaa! Tutkijat kehittivät maailman tummimman materiaalin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniasta kantautuu tärkeitä uutisia kaikille gooteille, joille kaupoista nykyään saatavat vaatteet eivät ole tarpeeksi mustia. Paikallinen nanoteknologian yritys on nimittäin kehitellyt maailman tiettävästi tummimman materiaalin.

Vantablack-nimen saanut kangas koostuu hiilestä valmistetuista miljoonista mikroskooppisen pienistä nanoputkista. Putket absorboivat itseensä jopa 99,96% prosenttia niihin osuvasta valosta. Tiettävästi kyseessä on tummin materiaali, mitä maapallolla on tähän mennessä nähty.

Surrey Nanosystems -yrityksen teknologiajohtajan, Ben Jensenin mukaan Vantablack on niin mustaa, että sen katseleminen tuntuu siltä kuin tuijottaisi mustaa aukkoa. Yirtyksen mukaan materiaalin ominaisuuksia voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa esimerkiksi sotilasteknologian piirissä.