Elokuva-arvostelussa Mad Max: Fury Road

Elokuvat · Tim Isokivi

Tuhon jälkeiseen aikaan sijoittuva australialainen Mad Max -elokuvasarja oli maailmanlaajuinen menestys, ja se teki Mel Gibsonista kaikkien tunteman Hollywood-tähden. Ohjaaja George Miller on palannut ydintuhon jälkeiseen maailmaan 30 vuotta myöhemmin Mad Max: Fury Road -elokuvan muodossa. Tällä kertaa pääroolissa nähdään Gibsonin sijaan Tom Hardy.

Globaalin tuhon jälkeisessä maailmassa eloonjäänti on kaikkea muuta kuin itseisarvosta. Perheensä menettänyt Max Rockatansky (Tom Hardy) joutuu tyrannin ottein hallitsevan Immortan Joen (Hugh Keays-Byrnen) johtaman ryhmän vangiksi, ja ajautuu pian rajuun takaa-ajoon halki tuhon jälkeisen joutomaan. Maxin täytyy lyöttäytyä yhteen omista syistään Joen kätyreitä pakenevan Imperator Furiosa -nimisen naisen (Charlize Theron) kanssa selviytyäkseen elossa vihamielisessä maailmassa.

Jo 70-vuotias, viime vuosina lähinnä koko perheen animaatioelokuvistaan tunnettu George Miller osoittaa ettei ole menettänyt särmäänsä 30 vuoden aikana. Mad Max: Fury Road on vähintään yhtä vauhdikas, näyttävä ja bensanhajuinen kuin sarjan yleisesti parhaana pidetty osa, vuonna 1981 ilmestynyt Mad Max: Asfalttisoturi. Uuden elokuvan budjetti ja tehosteiden kehitys on mahdollistanut yhä hurjempien visioiden toteuttamisen, ja elokuva tuntuu samaan aikaan sekä tuoreelta että positiivisella tavalla tutulta.

Tom Hardy suoriutuu vähäsanaisesta roolistaan erittäin mallikkaasti, eikä elokuvaa katsoessa tule juurikaan ikävä Mel Gibsonia. Yhtä mallikkaasti suoriutuu myös uutena hahmona nähtävä Charlize Theron. Groteskin hengitysnaamarin taakse kasvonsa peittävää Immortan Joea näyttelee jo ensimmäisessä Mad Maxissa mukana ollut australialaisnäyttelijä Hugh Keays-Byrne, jonka mukanaolo on varmasti tervetullut lisä sarjan faneille.

Mad Max: Fury Road tarjoilee hyvällä tavalla sekopäistä A-luokan viihdettä kaikille maailmanlopun jälkeisen toiminnan ystäville. Oikeisiin stuntteihin pelkkien tietokone-tehosteiden sijaan luottava elokuva edustaa näyttävintä Hollywood-seikkailua pitkiin aikoihin. Siksi Mad Max: Fury Road kannattaakin ehdottomasti nähdä isolta kankaalta.

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, seikkailu, 3DOhjaaja: George MillerPääosissa: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-WhiteleyEnsi-ilta: 15.5.2015Kesto: 2h 01 minIkäraja: 16

Pisteet: 5/5