Katugallup iski miehiin: ”Oletko feministi?!”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla saattaa olla ristiriitainen käsitys siitä, mitä feminismi tarkoittaa ja millainen ihminen feministi on. Usein feministit mielletään naisiksi, vaikka oikeasti kysymys on aatteesta, jonka mukaan naisilla tulee olla tasa-arvoinen asema yhteiskunnassa ja samat oikeudet sekä mahdollisuudet kuin miehillä.

Upworthy-niminen YouTube-kanava teki katuhaastattelun New Orleansissa. Haastattelija kysyi kadulla miespuolisilta ohikulkijoilta, että sanoisivatko he itseään feministiksi. Aluksi miehiltä kysyttiin, mitä feminismi tarkoittaa, johon kaikki vastasivat melko hyvin. Sen jälkeen haastattelija kysyi, pitävätkö miehet itseään feministeinä, mihin lähes kaikki vastasivat aluksi kieltävästi.

Haastattelija jatkoi kertomalla miehille, että feministi on sellainen ihminen, joka puoltaa naisten tasa-arvoa. Tämän jälkeen jokainen mies myönsi hymyillen, että siinä tapauksessa he ovat feministejä.