BBC hehkuttaa Pertti Kurikan Nimipäiviä: ”Ensimmäinen!”

Euroviisut Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa jännitetään parhaillaan miten Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät menestyy viikonloppuna Euroviisuissa, jotka ovat parhaillaan käynnissä Itävallan Wienissä. Stara on paikalla seuraamassa viisukaupungin tunnelmia. Nyt suomalaisyhtyettä hehkutetaan näyttävästi Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n artikkelissa.

BBC.co.uk
BBC.co.uk
Suomen euroviisuedustus, eli Pertti Kurikan Nimipäivät. Kuva: Heidi Maijala, Stara
Suomen euroviisuedustus, eli Pertti Kurikan Nimipäivät. Kuva: Heidi Maijala, Stara

BBC on julkaissut artikkelin, jossa se toteaa Pertti Kurikan Nimipäivien olevan ensimmäinen monessa asiassa liittyen Euroviisuihin. Suomalaisyhtye on sekä viisuhistorian ensimmäinen punk-yhtye että viisuhistorian ensimmäinen kokonaan kehitysvammaisten muodostama yhtye. Lisäksi toimittaja kertoo, että PKN-yhtyeen 85-sekuntinen kilpailukappale on noussut yhdeksi Euroviisujen ennakkosuosikeista.

Taannoin Rage Against The Machine -yhtyeen Tom Morello hehkutti Twitterissä julkisesti olevansa Pertti Kurikan Nimipäivien fani, joten suomalaispunkkarit ovat saaneet merkittävää kannatusta myös viisukentän ulkopuolelta.