Saudi-Arabiaan haetaan pyöveleitä lehti-ilmoituksella

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vaikka Suomen viimeinen pyövelin virka lopetettiin jo 1800-luvun alussa, on Lähi-Idässä ammatinharjoittajille edelleen töitä tarjolla. Saudi-Arabian työvoimatoimisto on hiljattain julkaissut työpaikkailmoituksen, jossa haetaan peräti kahdeksaa pyöveliä.

Metro-lehden mukaan kuolemaantuomittujen määrä on ollut viime vuosina kasvussa ja oikeuslaitos on päättänyt hankkia ja kouluttaa tehtävään uusia ammattilaisia. Nettisivuilla ja lehdessä olevan ilmoituksen mukaan hakijoilla ei tarvitse olla erityisosaamista. Tehtävästä saatava palkka on vaatimaton ja työ on varmasti henkisesti erittäin raskasta.

Länsimaissa pyövelien ja mestaajien virkoja pidetään muinaisina, mutta Lähi-Idässä virkaa toimitetaan edelleen. On vaikea kuvitella, että kyseiseen työpaikkaan olisi hakijaryntäystä ja on toivottavaa, että tulevaisuudessa myös muut maat siirtävät kyseisten virkojen harjoittamisen historiaan.