Tuuli riepotteli laskeutuvia lentokoneita Madeiralla – video ei lentopelkoisille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Madeiran saaren lentokenttä on yksi maailman vaikeimmista laskeutua hyvässäkin säässä, mutta nyt kovat tuulenpuuskat olivat yllättäneet lentomatkustajat. Juuri ennen laskeutumista tuulet yltyivät ja monet matkustajakoneet joutuivat yrittämään laskeutumista useampaan kertaan.

Lentokoneiden laskeutuimisesta kuvattu video on hurjaa katseltavaa. Lentomatkustajat olivat seuranneet lentokapteeniensa toimia jännittyneinä ja penkkeihinsä liimautuneina. Kovassakaan sivutuulessa laskeutuminen ei ole lentäjille kovin suuri haaste, mutta ongelmalliseksi tuuli muodostuu, jos se on hyvin puuskaista.

Ammattitaitoisten kapteenien ansiosta onnettomuuksilta vältyttiin riepottelevista tuulenpuuskista huolimatta. Hermojaraastavat laskeutumistilanteet päättyivät hyvin ja matkustajat pääsivät turvallisesti loman viettoon.