Työnantaja kyllästyi saamiinsa työhakemuksiin – erikoinen seuraus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työnhaun on jo kauan kerrottu olevan vaikeaa. Yhtä työpaikkaa kohden on useita satoja hakijoita ja erottuminen joukosta voi olla hankalaa. Harvoin uutisoidaan kuitenkaan siitä, miten hankalaa työnantajalle on etsiä hyvää työntekijää. Työnantaja saa suuren määrän hakemuksia, joiden läpikäymisessä menee jo monta työtuntia.

Justin Valmassoi kertoi Buzzfeed-sivustolle saaneensa edelliseen työpaikkailmoitukseensa yli 400 hakemusta ja että niiden läpikäyminen oli miehelle painajaismaista. Ravintoloitsija kokeili uudenlaista taktiikkaa toisessa ilmoituksessaan, jossa hän haki kokkia uuteen Something-nimiseen ravintolaansa.

Valmassoi teki niin totuudenmukaisen työpaikkailmoituksen kun suinkin pystyi. Se on sittemmin poistettu työnhakusivustolta, koska siinä käytettiin niin epäsoveliasta kieltä. Metro-lehti ehti kuitenkin nappaamaan hakemuksesta parhaat palat.

Valmassoin hakemuksen pääkohdat:

1. Palkka on huono, mutta se on kuitenkin enemmän kuin ravintoloitsija itse saa, joten siihen on tyydyttävä.

2. Ruokalistan rakentamiseen työntekijä saa vaikuttaa, mutta jos hänen ideansa ovat huonoja niitä ei missään nimessä oteta huomioon.

3. Jos Valmassoi kuulostaa töykeältä p**kiaiselta, onneksi olkoon, hakija on ollut tarkkaavainen ja tulee pärjäämään elämässä. Muutaman vuoden tutustumisen jälkeen hän lupaa olla kuitenkin todellinen kullanmuru.

4. Esimiehen johtamistaidoista Valmassoi kertoo sen verran, että hänen vaimoaan tulee sietää, koska hän on se todellinen pomo, joka sanoo aina viimeisen sanan.

5. Työntekijän persoonalta Valmassoi ei vaadi mitään. Henkilö voi olla puhelias tai mykkä, tatuoitu, nauttia työstä tai tehdä sitä vain saadakseen palkkaa.

6. Jos työnhakija pitää omituisista lisukkeista, hyvä. Jos työnhakija ei tiedä, mitä omituiset lisukkeet ovat, hänen on parempi olla hakematta työpaikkaa.

Töykeästä ja suorasanaisesta ilmoituksesta huolimatta Justin ehti saamaan noin 150 hakemusta, ennen kuin ilmoitus oli poistettu sivustolta.