Tässä on tulevaisuuden televisio – taipuisa levy pysyy itsestään seinällä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Televisiolla ei ole kovin pitkää tulevaisuutta sellaisena kuin medialaite on opittu tähän mennessä tuntemaan. Muut medialaitteet nakertavat television käyttöä nopeasti, mutta samalla katselulaitteen kehitys jatkuu kuitenkin kiivaana. Nyt on esitelty tulevaisuuden televisio.

Korealainen LG esitteli äskettäin messuilla prototyyppinsä 55-tuumaisesta OLED-näytöstä, joka painaa vain 1,9 kiloa ja on alle millimetrin paksuinen taipuisa muovipaneeli. Televisio on niin pieni ja kevyt, että sen voi kiinnittää seinälle tapettimaisesti pelkillä magneeteilla ilman nauloja tai telineitä, korealainen Yonhap uutisoi.

Kyseessä on pelkkä näyttö, joka tarvitsee lisäksi varsinaisen teknologiansa. Tässä tapauksessa teknologia on sijoitettuna esimerkiksi johdon päähän televisiotason sisään. LG ei ole kertonut aikooko se tuoda nyt esitellyn OLED-televisionsa myyntiin vai onko se ainoastaan konseptiversio. Yleisesti uskotaan, että OLED-näytöt tulevat jatkossa voimakkaaasti televisiomarkkinoille.