Vanki ryhtyi syömään selliään – ruuvit, neulat, nastat ja nahka kelpasivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

17-vuotias koripalloilijalupaus Lamont Cathey oli syytettynä pizzerian ryöstämisestä, minkä vuoksi hänet tuomittiin Chicagon oikeussalissa vankeuteen 5.000 dollarin takuita vastaan. Catheyn perheellä eikä tuttavilla ole ollut rahaa maksaa takuita, joten Catheyn vankeusrangaistus on venynyt jo lähes puolitoistavuotiseksi.

Stressaannuksissaan nuori Cathey on kehittänyt itselleen vähitellen vakavan syömishäiriön. Hän on alkanut syömään omaa selliään. Hän syö ja järsii kaikkea, mitä suinkin saa sellistään irti. Mies on joutunut jo useita kertoja sairaalahoitoon nieltyään ruuveja, neuloja, nastoja, nahkaa ja erilaisia hoitovälineitä.

Catheyn 24 sairaalareissua on tullut maksamaan vankilalle jo yli miljoona dollaria. Tästä huolimatta miestä ei voida vapauttaa ennen kuin takuut on maksettu. Metro-lehden mukaan perhe kommentoi vankilan olevan vastuussa pojan syömishäiriön kehittymisestä ja sen aiheuttamista kuluista, koska perheellä ei yksinkertaisesti ole rahaa pojan vapauttamiseen.