72 000 leppäkerttua vapaaksi koulussa – käytännön pila lähti lapasesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet koulusta valmistuvat opiskelijat saattavat yhdessä keksiä viimeisinä koulupäivinään jonkin hauskan käytännönpilan joko opettajille tai oppilaille. Marylandin Chopticon High School -koulun vanhimmat opiskelijat päättivät viimeisenä pilanaan täyttää koulun leppäkertuilla.

Opiskelijat vapauttivat koulun sisätiloissa viimeisenä pilanaan 72.000 leppäkerttua. ABC News kertoo, että viisi huppariin pukeutunutta opiskelijaa oli peittänyt kasvonsa naamareilla ja murtautunut kouluun takaoven kautta aamuyöllä. Nuoret olivat käyneet levittämässä leppäkertut koulun tiloihin ja poistuneet rakennuksesta.

Koulun henkilökunta ja Marylandin poliisi ei ottanut pilaa kevyesti. Seitsemästä tapaukseen liittyvästä henkilöstä neljä alaikäistä on syytettynä neljännen asteen murrosta, koulun tilojen turmelemisesta ja 1.000 dollarin vahingon aiheuttamisesta. Kolme aikuista miestä tulevat poliisin mukaan myös saamaan syytteet rikollisesta toiminnasta.

Opiskelijoiden mielestä pila oli hulvaton ja kaikki ottivat sen vitsillä. Pilan jälkeen opiskelijat järjestivät vielä pienen mielenosoituksen ja heidän plakaateissaan luki: ”Jos piditte leppäkerttuja pahana, kokeilkaa kouluruokaamme!”. Osaa pilaan osallistuneista opiskelijoista on estetty osallistumasta omaan valmistujaisseremoniaansa.